Moučník z Moravy

Čokoládový moučník velmi lahodný a lehce stravitelný. Nadýchaný a bez mouky.


3.89x
45 min
1×

Postup přípravy

Pudink, prášek do pečiva a cukr smícháme. Poté přidáme vejce, olej a rum.

Těsto nalijeme na pekáč, rovnoměrně rozetřeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut, Prostě dokud se těsto nelepí na špejli. Upečený korpus necháme vychladit.

Zatím si připravíme krém. Smetany ke šlehání a čokolády svaříme, necháme vychladnout. Pak jej dáme asi na 30 minut do mrazáku. Vzniklou pařížskou smetanu vyšleháme do pěny, natřeme na upečený korpus. Moučník můžeme podle chuti tence přelít čokoládovou polevou.

Moučník z Moravy necháme ztuhnout na chladném místě. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Pajazl73


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moučník z Moravy

Zpět na recept