Moučník s karamelovým krémem

Vyzkoušejte výborný recept na jemný moučník, který nám nezabere ani moc času. Jedná se o moučník do menší formy.


4.312x
60 min

Ingredience

těsto

4 lžícecukr
4 ksvejce
4 lžícemáslo
4 lžícekakao
6 lžicmléko
1 balíčekvanilkový cukr
4 lžícepolohrubá mouka
0 balíčkůkypřící prášek do pečiva

krém

cukr
125 gmáslo
500 mlmléko
2 balíčkykaramelový pudinkový prášek

poleva

100 mlrum
100 mlsilná káva

na ozdobu

šlehačka

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mléko prosáté mouky a kakao s práškem do pečiva. Nakonec ručně přimícháme sníh našlehaný z bílků.

Těsto pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Upečený korpus necháme úplně vychladnout.

Uvařenou kávu promícháme s rumem. Pudink uvaříme podle návodu s 500 ml mléka. Máslo utřeme s cukrem a promícháme s vychlazeným pudinkem.

Vrch moučníku opatrně přelijeme rumovou kávou, potřeme karamelovým krémem a necháme ztuhnout.

Moučník s karamelovým krémem nakrájíme a podáváme. Každý ukrojený kousek ozdobíme šlehačkou a nabízíme s hrnkem kávy.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moučník s karamelovým krémem

Zpět na recept