Toto je slavnostnější ruský recept na drůbeží sekanou. Přidáváme do ní také hrášek a slaninu.
100 g | slanina |
sůl | |
4 ks | vejce |
petrželka | |
50 ml | smetana |
200 g | kachna |
50 g | játra |
pepř mletý | |
200 g | husa |
300 g | slepice |
100 g | sýr strouhaný |
100 g | hrášek sterilovaný |
Maso řádně omyjeme, očistíme a umeleme. Hrášek scedíme. Oddělíme žloutky od bílků. Slaninu a játra nakrájíme na kousky. Do umletého masa přidáme sýr, slaninu, játra, hrášek, žloutky, smetanu a podle chuti směs okořeníme a osolíme. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do masa.
Ze směsi vytvoříme dvě šišky, zabalíme je do celofánu a dáme péci do trouby. Během pečení potíráme celofán máslem.
autor 100
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.