Toto je slavnostnější ruský recept na drůbeží sekanou. Přidáváme do ní také hrášek a slaninu.
100 g | slanina |
sůl | |
4 ks | vejce |
petrželka | |
50 ml | smetana |
200 g | kachna |
50 g | játra |
mletý pepř | |
200 g | husa |
300 g | slepice |
100 g | strouhaný sýr |
100 g | hrášek sterilovaný |
Maso řádně omyjeme, očistíme a umeleme. Hrášek scedíme. Oddělíme žloutky od bílků. Slaninu a játra nakrájíme na kousky. Do umletého masa přidáme sýr, slaninu, játra, hrášek, žloutky, smetanu a podle chuti směs okořeníme a osolíme. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do masa.
Ze směsi vytvoříme dvě šišky, zabalíme je do celofánu a dáme péci do trouby. Během pečení potíráme celofán máslem.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena