Mořská štika v šalvěji a slanině

Špalíčky rybího filé zabalené v šalvěji a slanině pečené na voňavé zelenině.


3.1116x
60 min

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu. Filé pořádně omyjeme a nakrájíme na špalíčky 4 - 5 cm široké. Všechny pokapeme citronovou šťávou, worcesterovou omáčkou, osolíme je, opepříme a necháme je asi 15 minut marinovat. Nejlépe v lednici.



Předehřejeme si troubu na 200 °C. Šalvěj opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli a mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkve na plátky. V zapékací formě rozpustíme máslo, cibuli zesklovatíme a přidáme mrkev. Vše společně osmahneme, přidáme víno a vývar a pak vše pečeme v troubě asi 5 minut.



Kousky ryby obložíme šalvějí a zabalíme do slaniny a sepneme párátky. Na předpečenou zeleninu nasypeme hrášek a rozložíme zabalené kousky ryb. Pečeme v troubě dalších 15 minut.



Upečený pokrm servírujeme přímo v misce a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronů.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořská štika v šalvěji a slanině

Zpět na recept