250 g | hrášek | |
sůl | ||
50 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 ks | citron | |
500 g | mrkev | |
1 svazek | šalvěj | |
100 ml | bílé víno | |
worcestrová omáčka | ||
mletý černý pepř | ||
600 g | rybí filé (mořská štika nebo hejk) | |
100 g | anglická slanina (plátky) | |
100 ml | vývar (zeleninový nebo rybí) | |
bylinky na ozdobu |
Z citronu vymačkáme šťávu. Filé pořádně omyjeme a nakrájíme na špalíčky 4 - 5 cm široké. Všechny pokapeme citronovou šťávou, worcesterovou omáčkou, osolíme je, opepříme a necháme je asi 15 minut marinovat. Nejlépe v lednici.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Šalvěj opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli a mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkve na plátky. V zapékací formě rozpustíme máslo, cibuli zesklovatíme a přidáme mrkev. Vše společně osmahneme, přidáme víno a vývar a pak vše pečeme v troubě asi 5 minut.
Kousky ryby obložíme šalvějí a zabalíme do slaniny a sepneme párátky. Na předpečenou zeleninu nasypeme hrášek a rozložíme zabalené kousky ryb. Pečeme v troubě dalších 15 minut.
Upečený pokrm servírujeme přímo v misce a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronů.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena