Mořská štika v šalvěji a slanině

Špalíčky rybího filé zabalené v šalvěji a slanině pečené na voňavé zelenině.


3.1116x
60 min

Ingredience

250 ghrášek
sůl
50 gmáslo
1 kscibule
1 kscitron
500 gmrkev
1 svazekšalvěj
100 mlbílé víno
worcesterová omáčka
mletý černý pepř
600 grybí filé (mořská štika nebo hejk)
100 ganglická slanina (plátky)
100 mlvývar (zeleninový nebo rybí)
bylinky na ozdobu

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu. Filé pořádně omyjeme a nakrájíme na špalíčky 4 - 5 cm široké. Všechny pokapeme citronovou šťávou, worcesterovou omáčkou, osolíme je, opepříme a necháme je asi 15 minut marinovat. Nejlépe v lednici.



Předehřejeme si troubu na 200 °C. Šalvěj opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli a mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkve na plátky. V zapékací formě rozpustíme máslo, cibuli zesklovatíme a přidáme mrkev. Vše společně osmahneme, přidáme víno a vývar a pak vše pečeme v troubě asi 5 minut.



Kousky ryby obložíme šalvějí a zabalíme do slaniny a sepneme párátky. Na předpečenou zeleninu nasypeme hrášek a rozložíme zabalené kousky ryb. Pečeme v troubě dalších 15 minut.



Upečený pokrm servírujeme přímo v misce a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronů.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořská štika v šalvěji a slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena