Vaření.czReceptyMoravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

Recept na chutné moravské vrabce.


4.472x
0
8×

Ingredience

nádivka

10 stroužkůčesnek
sůl
2 kscibule
kmín

příloha

sůl
1 ksvejce
350 gbrambory
250 ghrubá mouka
150 gbrambory vařené ve slupce

na obalení

600 gvepřová plec
300 gvepřový bok bez kosti

omáčka

250 mlsvětlé pivo
hovězí vývar

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky. Maso vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem. Vše podlijeme pivem a vývarem. Moravského vrabce pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda. Během pečení podléváme pivem a vývarem. Tradičně se zahušťuje moukou, ale my odlehčujeme, takže nezahustíme. Oba druhy brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme je s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile chlupaté knedlíky vyplavou na povrch, jsou uvařené. Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí. Zelí povaříme doměkka. Chlupaté knedlíky, zelí a moravské vrabce rozdělíme na talíře. Ihned podáváme.
user-icon

autor Bourák


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena