Moravský vrabec 1

Recept na klasiku moravské kuchyně.


3.484x
60 min
2×

Postup přípravy

Česnek a cibuli oloupeme. Česnek nasekáme najemno, cibuli nahrubo. Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přilijeme část vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.

Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Maso pečeme dozlatova.

Maso dozlatova opečené vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.

Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.

Moravské vrabce podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský vrabec 1

Zpět na recept