Moravský bramborový chléb

Netradiční bramborový chléb.


3.0910x
120 min
1×

Postup přípravy

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Oloupeme je a necháme je důkladně vychladnout. Studené brambory nastrouháme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, ale ne horké.

Do brambor přidáme mouku, mléko, vejce, droždí, špetku soli a rozpuštěné máslo. Vše promícháme a vypracujeme tužší těsto.

Bramborové těsto uložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Po vykynutí z bramborového těsta tvarujeme chlebový bochník, který pozvolna pečeme na plechu v mírně vyhřáté troubě.

Těsto na moravský bramborový chléb musí být tuhé, aby se při pečení bochník nerozjel.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravský bramborový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká