Vaření.czReceptyMoravský bramborový chléb

Moravský bramborový chléb

Netradiční bramborový chléb.


3.0910x
120 min
1×

Postup přípravy

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Oloupeme je a necháme je důkladně vychladnout. Studené brambory nastrouháme. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, ale ne horké. Do brambor přidáme mouku, mléko, vejce, droždí, špetku soli a rozpuštěné máslo. Vše promícháme a vypracujeme tužší těsto. Bramborové těsto uložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Po vykynutí z bramborového těsta tvarujeme chlebový bochník, který pozvolna pečeme na plechu v mírně vyhřáté troubě. Těsto na moravský bramborový chléb musí být tuhé, aby se při pečení bochník nerozjel.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravský bramborový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena