Vaření.czReceptyMoravský brabec na česneku

Moravský brabec na česneku

Recept na obměnu české klasiky.


3.2112x
90 min
3×

Postup přípravy

Vepřové maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kostky. Ty opepříme, osolíme a rozprostřeme do pekáče. Vepřové posypeme sladkou paprikou. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa "posypeme" česnekem, kolečky cibule a vše přelijeme velkým jemným kečupem. Nakonec vše zalijeme trochou vody, ale tak, aby vše úplně neplavalo. Maso vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka. Potom brabce na česneku odkryjeme a šťávu necháme vypéct do požadované konzistence. Moravského brabce na česneku podáváme se se sladkokyselým studeným zelím a houskovým knedlíkem. Na moravského brabce můžeme použít jakýkoliv druh masa: krůtí, kuřecí, hovězí, jehněčí. Pak je ale jiný čas přípravy jídla.
user-icon

autor Oda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravský brabec na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena