Moravské brambory

Recept na zapečené brambory s vepřovým masem, žampiony a hermelínem, to vše zalité smetanou. Trošku kalorická bomba, ale proč jednou nezhřešit.


2.9975x
60 min
3×

Ingredience

1 kgbrambory
200 mlsmetana
1 ksHermelín
150 gžampiony
3 plátkyvepřová plec

podle chuti

1-3 stroužkyčesnek
sůl
kmín
mletý pepř
2 lžícesójová omáčka

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a rozložíme na vymazaný plech. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme sójovou omáčkou a rozložíme na brambory. Na maso poklademe žampiony nakrájené na plátky a hermelín také nakrájený na plátky. Vše posypeme kmínem a zalijeme šlehačkou. Moravské brambory pečeme 30 - 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Moravské brambory podáváme s čerstvou či nakládanou zeleninou, případně se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena