Moldavské brambory

Čtvrtky brambor zapékáme s bešamelem, petrželkou, koprem a sýrem. Bešamel můžeme navonět muškátem.


3.0437x
60 min

Ingredience

80 gmáslo
750 gbrambory
250 mlsmetana
30 ghladká mouka
100 gtvrdý sýr

podle chuti

sůl
petrželka
kopr
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče.

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které vmícháme horkou vodu, smetanu a povaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme, můžeme i ovonět muškátovým oříškem.

Bešamelovou omáčku nalijeme na brambory, posypeme čerstvou nasekanou petrželkou, koprem a na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme máslem.

Moldavské brambory zapékáme dozlatova ve vyhřáté troubě a ještě teplé podáváme. Dají se podávat samostatně jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale i jako příloha.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moldavské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena