Moldavské brambory

Čtvrtky brambor zapékáme s bešamelem, petrželkou, koprem a sýrem. Bešamel můžeme navonět muškátem.


3.0437x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče.

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které vmícháme horkou vodu, smetanu a povaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme, můžeme i ovonět muškátovým oříškem.

Bešamelovou omáčku nalijeme na brambory, posypeme čerstvou nasekanou petrželkou, koprem a na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme máslem.

Moldavské brambory zapékáme dozlatova ve vyhřáté troubě a ještě teplé podáváme. Dají se podávat samostatně jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale i jako příloha.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moldavské brambory

Zpět na recept