Moje boloňská omáčka

Recept na vynikající boloňskou omáčku podle mě.


5.02x
45 min
2×

Ingredience

olej
3 kscibule
1 balíčekšpagety
1 ksčervená paprika
140 grajský protlak
600 gmíchané mleté maso

podle chuti

majoránka
0.5 lkečup
provensálské koření
sladká chilli omáčka

Postup přípravy

Cibuli a nejlíp i červenou papriku nasekáme nadrobno. Podle chuti si nakrájíme i třeba párek, aby nebylo jen mleté maso. Chutná to taky dobře. Rozpálíme větší teflonovou pánev a nalijeme trošku oleje. Vsypeme cibuli s paprikou a restujeme dozlatova. Když je akorát, přidáme mleté maso, případně nakrájený párek. Vše necháme chvilku restovat a smícháme postupně se zeleninou. Po chvíli posypeme kořením na mletá masa a provensálským kořením či majoránkou. Omáčku necháme za občasného míchání restovat. Až maso pustí šťávu a vypadá to dobře, přidáme rajský protlak. Promícháme a chvilinku necháme dusit. Poté tam dávám ostrý kečup. Omáčku dusíme na mírném plamenu a mícháme. Mám rád ostřejší, takže po chvíli přidávám ještě trochu Sriracha Hot chilli omáčky, ale jen třeba 5 - 10 kapek. A poté sweet chilli omáčku v poměru zbytku omáčku na pánvi. Dostaneme jen lehce a příjemně pálivou chuť. Moji boloňskou omáčku podáváme se špagetami a posypeme strouhaným sýrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moje boloňská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena