Mlynářské kašoto

Oblíbený recept autora knihy Pohanka ve mlýně a v kuchyni, Zdeňka Šmajstrly. Jedná se o pohankové rizoto.


2.9247x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme pohanku. Nejdříve ji předem namočíme. Pak ji osolíme a přivedeme k varu. Poté hrnec ihned odstavíme, zabalíme do utěrky a takto pohanku necháme dojít.



Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Papriku zbavíme jadřince a peciček a nakrájíme ji na kousky. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.



Na oleji lehce osmahneme cibuli s kousky masa. Potom přelijeme vodou a podusíme do měkka s kousky papriky. Směs posolíme, ochutíme vegetou a sójovou omáčkou a smícháme s připravenou pohankou.
Přidáme sterilovaný hrášek a můžeme podávat.


Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mlynářské kašoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.