Mlynářské kašoto

Oblíbený recept autora knihy Pohanka ve mlýně a v kuchyni, Zdeňka Šmajstrly. Jedná se o pohankové rizoto.


2.9247x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme pohanku. Nejdříve ji předem namočíme. Pak ji osolíme a přivedeme k varu. Poté hrnec ihned odstavíme, zabalíme do utěrky a takto pohanku necháme dojít.

Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Papriku zbavíme jadřince a peciček a nakrájíme ji na kousky. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

Na oleji lehce osmahneme cibuli s kousky masa. Potom přelijeme vodou a podusíme do měkka s kousky papriky. Směs posolíme, ochutíme vegetou a sójovou omáčkou a smícháme s připravenou pohankou.
Přidáme sterilovaný hrášek a můžeme podávat.

Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mlynářské kašoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena