Mlinci

Domácí příloha z pečeného těsta.


3.88x
10 min

Postup přípravy

Z mouky, vody a soli vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme na 4 díly a každý kousek vyválíme do tenkého plátu.

Placky dáme na rošt grilu nebo do vyhřáté trouby (cca 230 °C) a pečeme asi 10 minut. Hotové mlince poznáme podle žlutohnědé barvy a puchýřů, které po dotyku praskají.

Před použitím jako přílohy (např. k receptu Krůtí s mlinci po zagorsku) se mlince nalámou do vařící vody nebo vývaru, 2 - 3 minuty se povaří a po sundání hrnce z plotny se nechají cca 5 minut dojít.
Voda se slije a mlince se podávají jako těstoviny. Mohou se přidat i do výpeku z pečeného masa a nechají se dopéct 5 minut.
user-icon

autor Carpaccio


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mlinci

Zpět na recept