Vaření.czReceptyMletý řízek s křupavými hranolky

Mletý řízek s křupavými hranolky

Hlavní chod z mletého masa s domácími hranolky. Recept zvládne i začátečník.


4.444x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 ksžloutek
1 kscibule
120 gtvrdý sýr
800 gmleté maso mix

podle chuti

sůl
2 lžícemajoránka
mletý černý pepř
1 lžičkapálivá mletá paprika

na obalení

vejce
strouhanka
mouka

příloha

1 kgbrambory

podle potřeby

olej na smažení
arašídový olej

Postup přípravy

Cibuli s česnekem a opranou petrželkou nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a namočíme do ledové vody, stačí tak na 5 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s cibulí, česnekem, majoránkou, vejcem, žloutkem, nastrouhaným sýrem a kořením. Mletou směs přikryjeme celofánem a uložíme na půl hodiny do ledničky. Hranolky odebereme z vody a důkladně je osušíme. Hranolky smažíme 3 minuty v arašídovém oleji, poté je přesypeme na plech s papírem a dopékáme dozlatova. Hranolky po upečení osolíme. Z mletého masa tvoříme menší řízky, které obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Řízky smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek. Mleté řízky s křupavými hranolky podáváme jako hlavní chod se zeleninovou oblohou a tatarkou.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mletý řízek s křupavými hranolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena