Mleté maso s květákovou peřinkou

Zapečené kořeněné mleté maso pod květákovou peřinkou s vejcem a sýrem.


3.2105x
75 min
3×

Postup přípravy

Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme velmi najemno.

Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme cibule, česnek, vejce a podle chuti papriku, sůl a pepř. Maso vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C 30 - 40 minut.

Během pečení masa si připravíme peřinku. Květák očistíme od listů, čistíme, rozebereme na růžičky a nasekáme najemno. Takto připravený květák vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme jej 3 - 4 minuty. Pak květák scedíme a vložíme do mísy. Sýr nastrouháme a přidáme ke květáku.

Nakonec ke květáku rozklepneme vejce, podle chuti osolíme a květákovou peřinku nalijeme na předpečené maso. Vše zapékáme asi 10 - 15 minut dozlatova.

Mleté maso s květákovou peřinkou nakrájíme a porce podáváme s brambory, kaší nebo hranolky. Záleží na chuti a fantazii.
user-icon

autor aliy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mleté maso s květákovou peřinkou

Zpět na recept