Mleté maso na grilu

Mleté maso a cuketa - vhodná kombinace na pikantní špízy, které připravujeme na grilu.


4.015x
60 min
1×

Postup přípravy

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, bulharské koření (nebo čubricu) a vodu. Dále vejce a podle potřeby hladkou mouku. Dobře promícháme. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme dužinu s jádry. Loupacím nožem si připravíme delší pásky - proužky cukety (do nich budeme střídavě balit kuličky z mletého masa), část cukety si nakrájíme na větší kousky (ty budeme napichovat na špíz). Červenou sladkou papriku si očistíme a nakrájíme na kousky. Na špejlích si zařízneme špičku a postupně na ně napichujeme cuketu, dále střídavě kuličku mletého masa prokládanou proužkem cukety a červenou papriku, zakončíme znovu kouskem cukety. Špízy grilujeme na roštu na dobře rozpáleném dřevěném uhlí asi 15 - 20 minut. Vhodné jsou podávané s dobrým pečivem, zeleninou, dresinky podle chuti. Chutnají i s pivem nebo s červeným vínem.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mleté maso na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena