Mozeček pro ty, kteří potřebují mít k jídlu vždy maso.
Hodnocení
3.1
/ 5 (114x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
60 g
slanina
2 ks
vejce
1 ks
velká cibule
300 g
mleté maso
podle chuti
sůl
pažitka nasekaná
mletý kmín
mletý černý pepř
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme.
Na suché pánvi rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a okořeníme. Maso opékáme za stálého míchání tak dlouho, až se nespojuje.
Do osmahnutého masa vmícháme rozkvedlaná vejce a pažitku.
Když vejce ztuhnou, servírujeme mleté maso jako mozeček s vařeným bramborem.