Vaření.czReceptyMletá omáčka k těstovinám

Mletá omáčka k těstovinám

Omáčka z mletého masa a zeleniny. Recept na chutný hlavní chod s těstovinami.


4.849x
35 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1-2 lžičkysolamyl
0.5 lvoda
1 lžícerajčatový protlak
5-6 lístkůlibeček
360 gmleté maso
1 plechovkakonzervovaná rajčata
2 ksslovenská paprika
1 lžícepapriková pomazánka

podle chuti

sůl
podravka
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Lístky libečku nasekáme na jemno. Mleté maso vyklopíme do suché pánve a necháme ho zespodu zatáhnout a až potom občas promícháme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a podravkou. Kdo má rád říznější chuť, přidá i chilli koření. Jakmile nevidíme žádné syrové maso, přidáme nakrájené papriky, nasekaný stroužek česneku a paprikovou pomazánku Saba. Opékáme asi 5 minut a potom vmícháme lžíci rajčatového protlaku. Orestujeme a dále přidáme krájená rajčata z plechovky, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme. Omáčku zahustíme vodou rozmíchanou se solamylem, za stálého míchání provaříme a nakonec přidáme zbylý nakrájený česnek a nasekané lístky libečku (stačí 6 kusů). Mletou omáčku podáváme s vařenými těstovinami.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mletá omáčka k těstovinám

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena