Mléčné řezy s polevou

Rychlý recept na mléčné řezy.


4.69x
35 min

Ingredience

těsto

8 ksvejce
8 dkgmáslo
4 dkgkakao
20 dkgcukr krystal
30 dkghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 lžičkakypřící prášek do perníku
6 lžicpitná voda

poleva

8 dkgmáslo
25 dkgčokoládová poleva

krém

3.75 dlmléko
4-8 lžiccukr krystal
4-5 lžičekvanilkový cukr
8 dlsmetana ke šlehání
1.5 balíčkudortová želatina

podle potřeby

máslo na vymazání

podle chuti

mouka na vysypání

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Z bílků vyšleháme pevný sníh a vmícháme ho do těsta. Půlku těsta vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Plát těsta pečeme 12 - 14 minut na 180 °C. Stejně upečeme také druhou polovinu těsta.

Připravíme si mléčný krém. Oba cukry vysypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu vléváme vlažné želatinové mléko. Rychle, dokud krém neztuhneme, naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Mléčný řez vložíme do chladu alespoň na 2 hodiny.

Mezitím si nachystáme suroviny na polevu. Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý řez.

Polevu nalijeme na mléčné řezy a necháme zatuhnout.

Mléčné řezy s polevou podáváme nakrájené na kostky ke kávičce.
user-icon

autor lenisshka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mléčné řezy s polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká