směs | ||
---|---|---|
150 g | rýže | |
5 dl | mléko | |
1 špetka | sůl | |
3 lžíce | cukr | |
2 lžíce | skořice mletá | |
na ozdobu | ||
1 hrst | jahody | |
3 lžíce | cukr moučka |
Rýži opláchneme a vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vaříme doměkka, cca 15 minut, pravidelně promícháváme a doléváme mléko podle potřeby. Ke konci přidáme cukr, dobře promícháme, rýže je hustá a nesmí být zespodu připálená. Nakonec promícháme s notnou dávkou skořice a ihned lijeme do připravených misek nebo talířů.
Nakonec mléčnou rýži ozdobíme čerstvými jahodami a ještě zasypeme moučkovým cukrem, hodit se bude určitě i šlehačka.
Videorecept: 8zrnná kaše s čokoládou - snídaně, která vás nastartuje
Sladká snídaně nemusí být vůbec nudná! Zapomeňte na kaše plné cukru, zkuste si připravit 8zrnnou kaši podle dnešního videoreceptu. Je opravdu rychlá a splňuje všechny požadavky pro skvělý start dne.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena