Miso se zeleninou

Miso je sójová pasta, kterou Japonci nebo makrobiotici používají při vaření jako základ pro polévku. Vyrábí se také z hnědé rýže nebo ovsa, ale není to obvyklé. Dnes je miso běžně k dostání. Polévce dodá jemnou chuť, takže není třeba jiného dochucení.


4.680x
0

Postup přípravy

Vodu přivedeme k varu. Zeleninu očistíme, brambory oloupeme.

Brambory nakrájíme na velikost soust, stejně tak dýni, cukinu a mrkev. Brambory a mrkev uvaříme v páře (20 minut).

Zelí nakrájíme nahrubo a spolu s misem přidáme do vroucí vody. Přidáme zeleninu a mícháme, až dýně změknou.

Takto připravené miso se zeleninou je receptem pro 3 osoby.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Miso se zeleninou

Zpět na recept