Minitrubičky z listového těsta

Recept na malé trubičky naplněné slaným krémem, které jsou vhodné jako malé pohoštění.


2.36x
45 min

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme a nakrájíme z něho pásy tak 1,5 cm široké a 15 cm dlouhé. Pásy těsta natočíme na tukem potřené trubičky (formičky) tak, aby se okraje dotýkaly.

Trubičky dáme na tukem vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti kmínem, hrubou solí, provensálským kořením, sezamovým semínkem apod.

Trubičky pečeme rychle ve vyhřáté troubě dozlatova. Pokud jsou upečené, necháme je krátce zchladnout a stáhneme z trubičky. Po úplném vychladnutí trubičky naplníme ze sáčku krémem.

Na náplň utřeme máslo, tavený sýr, sůl, pepř a podle chuti utřený česnek. Přidáme tvaroh, smetanu a promícháme do hladkého krému. Podle potřeby náplň znovu dochutíme. Náplň má být krémovitá. Připravenou náplň vložíme do plnícího sáčku s trubičkou. Kromě této základní varianty můžete samozřejmě plnit i jiným oblíbeným krémem či pěnou (šunková, sýrová apod.).

Minitrubičky z listového těsta podáváme podle chuti i při slavnostních příležitostech.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minitrubičky z listového těsta

Zpět na recept