Mini věnečky s malinovou pěnou

Výborný recept na dezert z vypalovaného těsta s nenáročnou přípravou. Maliny můžeme zaměnit za jahody nebo oblíbené drobné ovoce.


5.011x
60 min

Postup přípravy

Vodu, mléko se solí a máslem přivedeme k varu. Jakmile vidíme, že směs začíná vřít, hrnec odstavíme a do hrnce nasypeme mouku. Hrnec vrátíme na plotnu a mícháme, dokud se nepřestane těsto lepit na vařečku. Poté opět odendáme z plotny a za stálého míchání přidáváme vejce. Jakmile vidíme, že je směs hladká, směs přendáme do cukrářského sáčku.

Menším zobáčkem tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé věnečky. Pečeme v troubě při 190 °C asi 20 minut. Věnečky necháme vychladnout.

Na malinový krém přivedeme čisté maliny s cukrem k varu. Vychladlé maliny poté propasírujeme a promícháme s našlehanou smetanou a cukrem moučka.

Vychladlé mini věnečky rozřízneme na půlky a poloviny naplníme pomocí cukrářského sáčku malinovou pěnou. Věnečky uzavřeme prázdným věnečkem. Mini věnečky s malinovou pěnou poprášíme cukrem moučka a ozdobíme šlehačkou a malinou.

Mini věnečky s malinovou pěnou můžeme podávat na různých oslavách.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mini věnečky s malinovou pěnou

Zpět na recept