Vaření.czReceptyMíchaný salát s tuňákem

Míchaný salát s tuňákem

Salát připravujeme z vařených brambor, fazolek, rajčat, polníčku a tuńáka ve vlastní šťávě. Polníček můžeme nahradit čerstvým špenátem.


3.921x
45 min

Ingredience

1 hrstpolníček
3 ksmalé brambory
150 gbaby rajčata
200 gtuňák ve vlastní šťávě kousky
400 gkonzervované fazolové lusky

zálivka

3 stroužkyčesnek
4 lžičkyolej
4 lžičkyocet
1 lžícestrouhaný parmazán
100 mldrůbeží vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mletý tymián

na ozdobu

jarní cibulka

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce oloupeme a vychladlé nakrájíme na hranolky. Fazolové lusky a tuňáka necháme okapat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Polníček omyjeme a necháme oschnout. Nať jarní cibulky usekáme. Česnek utřeme se solí. Zálivka: Vývar zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme česnek, tymián, olej, ocet a lžíci strouhaného parmazánu. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse promícháme nakrájené brambory s fazolkami a vše přelijeme vychladlou zálivkou. Nakonec vmícháme polníček, rajčata a kousky tuňáka. Podle chuti osolíme a opepříme. Míchaný salát s fazolkami, bramborem a tuňákem můžeme podávat s pečive nebo jen tak - jako zdravou a lehkou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Míchaný salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena