Míchaný salát s tuňákem

Salát připravujeme z vařených brambor, fazolek, rajčat, polníčku a tuńáka ve vlastní šťávě. Polníček můžeme nahradit čerstvým špenátem.


3.921x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce oloupeme a vychladlé nakrájíme na hranolky.
Fazolové lusky a tuňáka necháme okapat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Polníček omyjeme a necháme oschnout. Nať jarní cibulky usekáme. Česnek utřeme se solí.

Zálivka: Vývar zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme česnek, tymián, olej, ocet a lžíci strouhaného parmazánu. Odstavíme a necháme vychladnout.

V míse promícháme nakrájené brambory s fazolkami a vše přelijeme vychladlou zálivkou. Nakonec vmícháme polníček, rajčata a kousky tuňáka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Míchaný salát s fazolkami, bramborem a tuňákem můžeme podávat s pečive nebo jen tak - jako zdravou a lehkou večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Míchaný salát s tuňákem

Zpět na recept