Klasicky připravovaná vejce servírujeme ve skořápce. Takto podávanými vajíčky můžete zpestřit Velikonoční snídani.
Hodnocení
3.0
/ 5 (333x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce4 ks
Máslo1-2 lžíce
Cibule1 ks
Rajče1 ks
Postup přípravy
Vejce rozklepeneme do hrníčku. Nepomačkané a moc nerozbité skořápky omyjeme, osušíme a dáme stranou.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Rozpálíme si pánev. Rozpustíme na ní máslo a přidáme cibuli. Tu restujeme dokud nezesklovatí. Pak přidáme vejce. Za stálého mícháme je necháme provařit - ztuhnout. Vejce osolíme. Kdo má rád, může je si je opepřit.
Vezmeme si připravené skořápky a naplníme je hotovými vajíčky.
Vajíčka zdobíme kouskem rajčete a petrželkou.
namíchnutá vejce se mi moc líbí - možná by stála za samostatný recept.
Vejcový Babica
Re: Re:
To, co píšete, je arogantní. Tady nebyla řeč, jestli to někdo umí, nebo neumí, ale co mají někteří lidé rádi. Osobně mě také klasická míchaná vejce nudí. Zrovna jsem si udělal vejce na můj způsob - tak, jak to chutná mně. Na trošce olivového oleje krátce osmažím kvalitní šunku, rozklepnu na to opatrně tři vejce, osolím, opepřím, přidám drobet chilli a čerstvou nasekanou bazalku a zamíchám tak, aby se tekutý obsah také osmažil a vejce se trošku roztrhala. Jsou tam přímo hroudy, jeden žloutek si kontroluji, abych ho neroztrhl úplně a nechám to smažit jen chvilku, aby nebyly vejce vysušené. Říkám jim pro sebe "Zamíchaná vejce" nebo "Namíchnutá vejce". Tak to mám radši já a kdo si je dělá jinak, tak proti tomu nic nemám. Jestli smí, nebo nesmí být hrudky. Koho to zajímá přeci? Vařím pro sebe, ne pro vaječné odborníky. Když si chce někdo třeba pochutnat na skořápkách, jeho věc.
ingrid
?????
taky zvláštny recept, pripravit skvelou smaženici není jednoduché a zabere více času. vejce na smaženici by na pánvi nemeli ztuhnout - jak popisuje autor/ka, meli by se furt míchat za nejmenšího plamene, smaženice nesmí být tuhá, resp. s "obrovsk." hrudkama.