Mexické zapečené brambory

Úžasné a jednoduché jídlo pro milovníky Mexika. Bezmasé jídlo, které však ocení i masaři.


3.918x
75 min

Postup přípravy

Ranné brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky (cca 0,5 - 1 cm velké). Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Brambory vložíme do vymaštěné zapékací mísy, osolíme a zakapeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka. Občas promícháme.

Na tuku zpěníme cibulku, přidáme slitou kukuřici a po krátkém smažení zalijeme kečupem a mlékem. Osolíme a ochutíme, alespoň 5 minut dusíme. Je-li omáčka příliš hustá, ještě prolijeme mlékem, v opačném případě přidáme kečup. Mírně osolíme, ochutíme. Množství chilli koření přidáme podle toho, jak moc máme rádi pálivé. Pokud ne, dáme chilli jen na špičku nože pro zvýraznění chuti, přidáme rozetřený česnek. Petrželku vmícháme naposled.

Na téměř upečené brambory nalijeme připravenou omáčku a posypeme navrch strouhaným sýrem. Necháme zapékat asi čtvrt hodiny.
Podáváme se zeleninovou oblohou a kysanou smetanou.

Obměna receptu: Při kojení jsem vynechala česnek, cibuli i chilli koření a omáčku dochutila grilovací kořenící směsí pro děti. Takhle si na tomto mexickém jídle z brambor pochutnala i naše starší dcera.
user-icon

autor Hanka K.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické zapečené brambory

Zpět na recept