Smícháme droždí s cukrem a teplou vodou a začneme hnětat těsto, přidáme sůl. Dále přisypáváme pomalu mouku a hněteme, dokud nám nevznikne tuhé těsto.
Těsto vyndáme na pomoučený vál a ještě chvíli hněteme. Prohnětené těsto vložíme do vymaštěné mísy, povrch těsta přemázneme tukem, přikryjeme utěrkou a dáme do teplého místa vykynout. Těsto přibližně zdvojnásobí svůj objem. Takto vykynuté těsto zmáčkneme a dáme znovu kynout, dokud těsto opět zdvojnásobí objem.
Z vykynutého těsta začneme dělat dlouhé tenké rohlíky, u kterých zkroutíme oba jejich konce. Rohlíky trochu zploštíme a klademe asi 5cm od sebe na pomoučený plech. Do každého rohlíku ještě uděláme ostrým nožem 3 nehluboké zářezy. Připravený plech přikryjeme utěrkou a necháme chvíli kynout. Zapneme troubu na 200°C.
Když rohlíky povyrostou (opět skoro zdvojnásobí svou velikost), pomažeme je tukem a pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 minut. Upečené rohlíky poznáme podle nahnědlého povrchu.