Mexické fazole

Pikantní červené fazole s uzeninou, anglickou slaninou, uzeným nebo mletým masem.


4.5203x
45 min
35×

Ingredience

1 lžíceolej
400 gčervené fazole
2 ksstřední cibule
150 gslanina (mleté maso, uzenina)

podle chuti

4-6 stroužkůčesnek
sůl
1 snítkabylinky
1 špetkachilli
1 špetkapepř

podle potřeby

rajčata
kečup
rajský protlak

Postup přípravy

Červené fazole namočíme den předem do vody a pak uvaříme ve stejné vodě v tlakovém hrnci. Vaříme asi 30 minut. Pokud spěcháme, použijeme konzervu. Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme mleté maso, slaninu nebo uzeninu krájenou na kostky (případně na nudličky) a osmahneme. Pokud děláme jídlo s mletým masem, potom maso opékáme déle. Přidáme fazole, ale ne všechnu vodu, ta se potom dá přidat. Provaříme, přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo kečup či rajský protlak, řídíme se obsahem lednice. Poté přidáme prolisovaný česnek a podle chuti chilli nebo pepř. Fazole dosolíme. Můžeme přidat i různé bylinky podle sezóny a chuti. Necháme chvíli povařit. Mexické fazole podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, ale lze vyzkoušet i těstoviny nebo rýži. Záleží na chuti strávníka. Tyto fazole nejsou podle pravého mexického receptu. Je to spíš jídlo podle momentální chuti a toho, co dá lednice. Mexičanů by se tato improvizace mohla dotknout.
user-icon

autor cvergl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexické fazole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena