Mexická fazolová polévka

Vydatná polévka z luštěnin, která nahradí i hlavní jídlo.


4.275x
30 min
12×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, začistíme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova.

Mezitím si otevřeme všechny plechovky fazolí. Dvě vlijeme do mixéru a přidáme nálev z třetí konzervy. Vše společně rozmixujeme, třetí konzervu odložíme stranou.

Do cibulového základu vmícháme papriku a ihned zalijeme vývarem a nebo vodou. Pokud jej zaléváme vodou, přidáme půlku bujonu podle chuti. Přilijeme rozmixované fazole a přivedeme k varu. Fazolovou polévku podle potřeby zahustíme hotovou sypkou jíškou. Chvilku provaříme a přidáme koření, sůl, mletý pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Podle chuti můžeme přidat feferonku. Nakonec přidáme celé fazole a fazolovou polévku přivedeme k varu.

Mexickou fazolovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mexická fazolová polévka

Zpět na recept