Měšec z vepřové kýty

Recept, který je vynikající k nedělnímu obědu.


4.741x
90 min
3×

Postup přípravy

Z kýty nakrájíme plátky, více je rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.

Na části tuku orestujeme drobně nakrájený uzený bůček s oloupanou a krájenou cibulí. Přidáme krájenou kapii (může být i nakládaná), dáme hrášek, trochu osolíme, opepříme a zahustíme vejci.
Touto směsí naplníme plátky masa, okraje stáhneme k sobě do tvaru měšce a omotáme nití.

Do sádlem vymazaného pekáčku vložíme měšce, občas podléváme a doměkka je upečeme. Upečené měšce vyndáme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme a měšce už bez nití vložíme zpátky a prohřejeme.

Na talíř dáme vepřový měšec, k tomu vařené brambory nebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou barevnou oblohou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Měšec z vepřové kýty

Zpět na recept