Měšec z vepřové kýty

Recept, který je vynikající k nedělnímu obědu.


4.741x
90 min
3×

Ingredience

2 ksvejce
50 gcibule
50 ghořčice
25 ghladká mouka
1 ksčervená kapie
30 gmražený hrášek
750 gvepřová kýta
150 gvařený uzený bůček
60 gsádlo nebo rostlinný tuk
40 clvývar z bujónu

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z kýty nakrájíme plátky, více je rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí. Na části tuku orestujeme drobně nakrájený uzený bůček s oloupanou a krájenou cibulí. Přidáme krájenou kapii (může být i nakládaná), dáme hrášek, trochu osolíme, opepříme a zahustíme vejci. Touto směsí naplníme plátky masa, okraje stáhneme k sobě do tvaru měšce a omotáme nití. Do sádlem vymazaného pekáčku vložíme měšce, občas podléváme a doměkka je upečeme. Upečené měšce vyndáme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme a měšce už bez nití vložíme zpátky a prohřejeme. Na talíř dáme vepřový měšec, k tomu vařené brambory nebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou barevnou oblohou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Měšec z vepřové kýty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena