Meloun, trochu suchého vermutu, pomerančového likéru a pomerančové šťávy.
Hodnocení
3.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
0.5 ks
citron
20 ml
pomerančový likér
100 ml
pomerančová šťáva
20 ml
suchý vermut
1 ks
meloun (malý)
podle potřeby
led
Postup přípravy
Z delší strany melounu vyřízneme obloukovitě víčko. Jádra vyškrábeme lžící. Dužinu vydlabeme kulovým vypichovačem nebo vykrojíme špičatým nožem a pokrájíme na kostičky.
Citrónovou a pomerančovou šťávu, kostky ledu, pomerančový likér a vermut dobře promícháme. Melounové kuličky nebo kostky vložíme do vydlabaného plodu a zalijeme směsí šťávy a likéru.
Melounové bowle podáváme se slámkou.