Jednoduchá příprava. Marmeláda má lahodnou a jemnou chuť.
Hodnocení
4.2
/ 5 (19x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Cukr krystal1 kg
Kyselina citronová1 lžička
Šťáva z melounu1 l
Želírfix 2:12 balíčky
Postup přípravy
Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat . Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje.
Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po částech přidáváme cukr a také povaříme 3 minuty. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citronové.
Melounovou marmeládu naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C.
Tuto marmeládu dělám již podruhé. Má jemnou a decentní chuť. První vyzkoušení pro maminku na nejpřísnější dietě, aby měla zase jinou chuť a povedlo se. Syn si jí zamiloval a letos musela být opět. Ale pozor - může nehoustnout. Přidala jsem ještě jeden pektogel, trochu kyseliny a pohoda. Z jednoho melounu 3l čisté šťávy. Prvně jsem dělal v odšťavňovači a letošní odpeckovat a kousky povařit. Rozmixovat a přecedit. Děkuji za tip - je luxusní. A jak lidičky koukají.. Jako cože? Melounová? A pak žasnou. To mě baví :-P