Perníčky, které budou chutnat nejen dětem. Po upečení hned měkké a výborné.
Hodnocení
4.4
/ 5 (20x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Mléko7 lžic
Tuk12 dkg
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Med5 lžic
Cukr moučka35 dkg
Soda2 lžičky
Hladká mouka 1 kg
Kypřicí prášek do perníku1 balíček
Na potření
Žloutek1 ks
Poleva
Bílek1 ks
Cukr moučka13 dkg
Citronová šťáva1 lžička
Postup přípravy
Hladkou mouku nasypeme na vál a část dáme stranou, aby se nepletla. Do mouky vmícháme sodu a oba prášky. Uděláme důlek, do kterého přidáme cukr, tuk nakrájený na plátky, ne rozehřátý.
Přidáme vejce, med a mléko. Těsto postupně zpracováváme vidličkou a přidáváme všechnu mouku. Hotové těsto necháme 10-12 hodin odpočívat.
Těsto na perníčky válíme 0,5 až 1 cm silné. Perníčky se před pečením potírají žloutkem smíchaným se lžičkou vody. Upečené měkké perníčky ozdobíme a máme hotovo.
Recept je bez recenze a komentaru...
Jakozto vyucena cukrarka jsem vyzkousela spoustu receptu a tenhle letos vede :) �
Pernicky jsou nadychane a mekke. Pridala jsem kakao kvuli barve a koreni do perniku-a jsou bezvadne!!! Peceme klasicky znamena na 170-180. :) super recept. Dekuji.