Medový moučník s jablečnou náplní

Dobrý medovník s troškou rumu a jablečnou náplní. Recept na moučník výborný k odpolední kávě.


4.347x
60 min

Ingredience

těsto

60 gcukr
3 ksvejce
65 gmáslo
2 lžícerum
125 gmed
200 ghladká mouka
100 govesné vločky
3 lžičkykypřící prášek do pečiva
2 lžičkyperníkové koření

náplň

3 lžícecukr
500 gjablko
100 gmandle

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Máslo s medem rozpustíme ve vodní lázni. Jablka oloupeme a nastrouháme. Mandle nasekáme nadrobno. Nastrouhaná jablka promícháme s cukrem a mandlemi. Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Celá vejce s cukrem a rumem šleháme aspoň 10 minut. Při šlehání přidáme vločky, koření, hladkou mouku, prášek do pečiva a vychladlý med s máslem.

Polovinu těsta uhladíme do formy, na těsto rozprostřeme náplň a přikryjeme zbytkem těsta.

Moučník pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Moučník necháme vychladnout na mřížce.

Medový moučník s jablečnou náplní pocukrujeme a nakrájíme. Podáváme k odpolední kávě.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medový moučník s jablečnou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.