Lívanečky budou skvělou nedělní snídani pro naše malé ratolesti. A možná nejen pro ně.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
3 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
4 ks | jablko |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
1 lžíce | med |
80 g | cukr krupice |
1 lžíce | citronová kůra |
150 g | hrubá mouka |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v míse s cukrem. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Jablka pak střídavě zašleháváme do vyšlehaných žloutků s cukrem. Hrubou mouku přidáváme spolu s práškem do pečiva do směsi. Nakonec přidáme citronovou kůru a med. Rozehřejeme v lívanečníku olej a smažíme malé lívance, které pak ješte horké posypeme moučkovým a skořicovým cukrem. Lívance podáváme s teplým kakaem nebo čajem.
Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou
Už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete bez obav zapojit.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
autor Jovi
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena