Medovo-jablečné lívance

Lívanečky budou skvělou nedělní snídani pro naše malé ratolesti. A možná nejen pro ně.


4.628x
30 min

Postup přípravy

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v míse s cukrem. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Jablka pak střídavě zašleháváme do vyšlehaných žloutků s cukrem. Hrubou mouku přidáváme spolu s práškem do pečiva do směsi. Nakonec přidáme citronovou kůru a med. Rozehřejeme v lívanečníku olej a smažíme malé lívance, které pak ješte horké posypeme moučkovým a skořicovým cukrem. Lívance podáváme s teplým kakaem nebo čajem.

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

Už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete bez obav zapojit.

Lívance,

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.

Videorecept:

user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medovo-jablečné lívance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena