Medovo-jablečné lívance

Lívanečky budou skvělou nedělní snídani pro naše malé ratolesti. A možná nejen pro ně.


4.628x
30 min

Postup přípravy

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme v míse s cukrem. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Jablka pak střídavě zašleháváme do vyšlehaných žloutků s cukrem.

Hrubou mouku přidáváme spolu s práškem do pečiva do směsi. Nakonec přidáme citronovou kůru a med.

Rozehřejeme v lívanečníku olej a smažíme malé lívance, které pak ješte horké posypeme moučkovým a skořicovým cukrem.

Lívance podáváme s teplým kakaem nebo čajem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medovo-jablečné lívance

Zpět na recept