Vaření.czReceptyMedovníkové řezy s pudinkem

Medovníkové řezy s pudinkem

Recept na lehký moučník.


4.712x
120 min
2×

Ingredience

krém

2 lžícecukr
25 dkgmáslo
500 mlmléko
60 gcukr moučka
2 balíčkyvanilkový pudink

poleva

8 dkgcukr
8 dkgmáslo
2 lžícekakao
2 lžícemléko
1 lžičkaškrobová moučka

těsto

15 dkgcukr
1 ksvejce
5 dkgmáslo
5 lžicmléko
2 lžícemed
45 dkghladká mouka
1 lžičkajedlá soda

Postup přípravy

Připravíme si pudinkový základ na krém a necháme vychladit. Těsto připravíme následovně. Rozpustíme máslo s mlékem, cukrem a medem, přidáme vejce a sodu. Tekutou hmotu propracujeme ve vláčné těsto s moukou a rozdělíme na 4 - 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na pečící papír velikosti plechu. Pláty válím rovnou na papíře. Medovníkové pláty pečeme v rozehřáté troubě při nižší teplotě jako perníčky - teplota kolem 150 °C, podle zkušeností s troubou, u horkovzdušné i více plátů najednou. Krém připravíme standardním způsobem. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme zchladlý pudink a vyšleháme lehký krém. Krém postupně navrstvíme na zchladlé pláty tak, že jej rozdělíme podle počtu plátů. Namažeme jeden plát, přiklopíme dalším podle počtu plátů. Poslední plát potřeme čokoládovou polevou a necháme zchladit. Ideální je podávat medovníkové řezy s pudinkem druhý den, až se medové řezy uleží a zvláční. Alternativou zdobení je poslední plát potřeme krémem a sypeme ořechy nebo mandlemi. Někdo vlhčí plát před navrstvením krému rumem, vše záleží na vaší chuti a fantazii.
user-icon

autor JanaK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medovníkové řezy s pudinkem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena