Těsto na medovník si připravíme v páře, ve které vaříme med, máslo, cukr, skořici, jedlou sodu, vejce a vodu. Vyjmeme z páry a přidáme hladkou mouku a prohněteme.
Těsto rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem po dvou plackách.
Připravíme si krém: Ze smetany uvaříme kaši, necháme vychladnout, zašleháme máslo a malý šálek hořké silné kávy. Můžeme přidat trošku moučkového cukru. Každou placku před namazáním potřeme rumem, mezi 3. a 4. placku dáme ještě marmeládu. Krémem namažeme i vrchní placku a okraje.
Perník na strouhání a mleté vlašské ořechy smícháme a posypeme celý dort.
Medovník zabalíme do alobalu a necháme uležet.