Vejce, cukr, heru, jedlou sodu, med a mléko smícháme ve vodní lázni a mícháme asi 5 minut. Potom zapracujeme mouku.
Těsto rozdělíme na 5 dílů a vyválíme z nich placky, které obkrojíme podle mělkého talíře. Placky dáme spolu s odkrojky péct. Doporučuji placky vyválet přímo na pečícím papíru a vrchní stranu jemně pomoučnit, aby se nelepila na váleček. Placky pečeme 3 - 4 minuty. Těsto musí jen lehce zhnědnout.
Zatím si připravíme krém. Salko utřeme se změklým máslem. Do druhé misky si připravíme kysanou smetanu.
Na první placku mažeme krémem se salkem, přiklopíme další plackou, kterou namažeme smetanou. Krémy střídáme a měli bychom skončit krémem se salkem. Tím pomažeme celý vršek i boční strany. Upečené odkrojky nastrouháme a celý medovník jimi posypeme. Nakonec ještě posypeme trochou mletých vlašských ořechů.
Medovník necháme uležet 3 dny v lednici a můžeme podávat.