Medové řezy

Medové řezy jsou chutné a nejvíce chutnají našemu synovi.


3.6176x
90 min
4×

Ingredience

10 dkgcukr
2 ksvejce
250 gmáslo
350 mlmléko
12 dkgmed
5-10 dkgcukr moučka
44 dkghladká mouka
2 lžícepolohrubá mouka
1 lžičkajedlá soda
1 ksčokoládová poleva
1 sklenicerybízová zavařenina
5 dkg100 % tuk

Postup přípravy

V teplé lázni rozehřejeme vejce, tuk, cukr a med a potom Do něj přimícháme 22 dkg hladké mouky. Druhou polovinu hladké mouky smícháme se sodou a prosejeme ji na vál. Přidáme do ní medovou směs a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvíli odpočinout v lednici a po té z něj vyválíme 3 placky, které upečeme při 200 °C. Placky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem a pečeme je dozlatova. Kostku másla necháme změknout.



Během pečení si připravíme krém. Z polohrubé mouky a mléka uvaříme kaši. Necháme ji vychladit. Máslo utřeme a pomalu do něj zašleháme moučnou kaši. Přidáme cukr a pokud chceme, můžeme přidat i trochu rumu.



Řezy vrstvíme v tomto pořadí: první placku potřeme polovinou krému. Druhou placku potřeme z jedné strany zavařeninou a namazanou stranu položíme na krém. Druhou stranu druhé placky potřeme druhou polovinou krému. Poslední placku potřeme z jedné strany zavařeninou a položíme namazanou stranou na krém. Poslední nenamazanou - horní - stranu zdobíme čokoládovou polevou.



Řezy necháme odležet do druhého dneska a podáváme je třeba se šlehačkou.

user-icon

autor januška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.