Med všichni známe jako lahodnou, lehce stravitelnou a energeticky hodnotnou potravinu, která obsahuje mnoho cenných výživných látek. Konzumuje se většinou bez úprav s pečivem, nebo jako přídavek do čaje, ovocných šťáv, jogurtu či mléka. Také pekaři a cukráři jej rádi využívají i při přípravě svých pochoutek. Emma Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz se s vámi podělila o lahodný recept medových řezů.
200 g | celozrnná špaldová mouka |
200 g | celozrnná bílá mouka |
3 lžíce | prášek do pečiva |
125 ml | mléko |
125 g | máslo |
200 g | včelí med |
3 ks | vejce |
125 g | nízkotučný tvaroh |
0.5 ks | nastrouhaná citronová kůra |
100 g | rozinky |
50 g | lískové oříšky |
Nejprve si vytvoříme směs: Máslo s medem a vejci smícháme dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidáme nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy. V druhé větší míse promícháme mouky s práškem do pečiva. Přidáme mléko a vytvoříme hladké těsto, do kterého vmícháme dříve již připravenou směs. Vše dobře promícháme.
Těsto vlijeme do máslem vymazané hranaté formy. Medové řezy z farmy Roter Hahn pečeme při 175 °C asi 50 minut, necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem
Zimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.
autor jihotyrolska.kucharka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena