Medové kuřecí čtvrtky na kari

Souhra neobvyklých chutí překvapí gurmány i tradicionalisty.


3.3126x
30 min
7×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Do hlubšího talířku nalijeme olej, přisypeme grilovací koření, kari (nejlépe čerstvě mleté z mlýnku), přidáme hořčici, med a zakápneme octem balsamico. Podle chuti můžeme přisolit. Celou směs důkladně promícháme, až bude celá jednolitá.

Opláchnuté a očištěné kuřecí čtvrtky důkladně obalíme v marinádě a přeložíme na pekáč. Maso bude velmi chutné a šťavnaté, když ho v několika místech přes kůži nařízneme a vzniklé řezy vyplníme marinádou.

Medové kuřecí čtvrtky na kari pečeme v troubě při 200 °C, po 15minutách ztlumíme teplotu na 150°C.

Vypečený tuk můžeme použít na přípravu velice chutné omáčky. Na tuku usmažíme jíšku z hladké mouky a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme k dispozici. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem, worcestrovou omáčkou. Opět můžeme podle chuti osolit a na závěr přidáme zakysanou smetanu, již nevaříme.

Medové kuřecí čtvrtky na kari podáváme horké. Vynikající přílohou jsou gnocchi (bramborové noky).
user-icon

autor Weico


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové kuřecí čtvrtky na kari

Zpět na recept