Vaření.czReceptyMedové kuřecí čtvrtky na kari

Medové kuřecí čtvrtky na kari

Souhra neobvyklých chutí překvapí gurmány i tradicionalisty.


3.3126x
30 min
7×

Ingredience

2 kskuřecí čtvrtky

marináda

4-5 lžicolej
2 lžícehořčice
2 lžičkykari
2 lžícemed
1 lžícegrilovací koření
1 lžíceocet balsamico

omáčka

sůl
2 lžícehladká mouka
4 lžícekysané smetany
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
300 mlvoda (vývar)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Do hlubšího talířku nalijeme olej, přisypeme grilovací koření, kari (nejlépe čerstvě mleté z mlýnku), přidáme hořčici, med a zakápneme octem balsamico. Podle chuti můžeme přisolit. Celou směs důkladně promícháme, až bude celá jednolitá. Opláchnuté a očištěné kuřecí čtvrtky důkladně obalíme v marinádě a přeložíme na pekáč. Maso bude velmi chutné a šťavnaté, když ho v několika místech přes kůži nařízneme a vzniklé řezy vyplníme marinádou. Medové kuřecí čtvrtky na kari pečeme v troubě při 200 °C, po 15minutách ztlumíme teplotu na 150°C. Vypečený tuk můžeme použít na přípravu velice chutné omáčky. Na tuku usmažíme jíšku z hladké mouky a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme k dispozici. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem, worcestrovou omáčkou. Opět můžeme podle chuti osolit a na závěr přidáme zakysanou smetanu, již nevaříme. Medové kuřecí čtvrtky na kari podáváme horké. Vynikající přílohou jsou gnocchi (bramborové noky).
user-icon

autor Weico

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medové kuřecí čtvrtky na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena