Nejprve si připravíme marinádu. Do hlubšího talířku nalijeme olej, přisypeme grilovací koření, kari (nejlépe čerstvě mleté z mlýnku), přidáme hořčici, med a zakápneme octem balsamico. Podle chuti můžeme přisolit. Celou směs důkladně promícháme, až bude celá jednolitá.
Opláchnuté a očištěné kuřecí čtvrtky důkladně obalíme v marinádě a přeložíme na pekáč. Maso bude velmi chutné a šťavnaté, když ho v několika místech přes kůži nařízneme a vzniklé řezy vyplníme marinádou.
Medové kuřecí čtvrtky na kari pečeme v troubě při 200 °C, po 15minutách ztlumíme teplotu na 150°C.
Vypečený tuk můžeme použít na přípravu velice chutné omáčky. Na tuku usmažíme jíšku z hladké mouky a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme k dispozici. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem, worcestrovou omáčkou. Opět můžeme podle chuti osolit a na závěr přidáme zakysanou smetanu, již nevaříme.
Medové kuřecí čtvrtky na kari podáváme horké. Vynikající přílohou jsou gnocchi (bramborové noky).