Medové cukroví s polevou

Výborné kořeněné sušenky. Tvary volíme podle příležitosti.


4.19x
60 min

Ingredience

těsto

150 gcukr
2 ksvejce
100 gmáslo
5 gprášek do pečiva
50 gmed
1 lžičkamletá skořice
300 ghladká mouka
0.5 lžičkydrcený hřebíček

poleva

voda
cukr moučka

Postup přípravy

Do větší mísy nebo na kuchyňský vál prosejeme mouku. Přidáme med, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, koření a droždí. Vše zpracujeme v hladké těsto. Je-li těsto hodně lepkavé, záleží na medu,přidáme mouku. Uděláme bochníček, zabalíme do folie a dáme na hodinu do lednice. Medové těsto položíme na vál a vyválíme na půl centimetru. Vykrajovátky vypichujeme sušenky. Medové tvary dáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe, alespoň 2 cm. Medové sušenky vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, jakmile se začnou zbarvovat. Upečené medové sušenky necháme vychladnout. Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme do mísy. Vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme cukr, přičemž mícháme, ať nejsou hrudky. Pokud je poleva hodně vodová, přidáme cukr. Pokud je hodně hustá, přidáme pár kapek vody. Poleva musí být jakoby lepkavá. Cukrovou polevou zdobíme medové sušenky. Necháme zaschnout. Medové cukroví s polevou uchováváme v plechové krabici. Z těsta mám 40 - 50 sušenek, záleží na formičkách.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové cukroví s polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena