Medová zmrzlina s višněmi

Léto sice skončilo, ale chuť na zmrzlinu můžeme mít i v tomto chladném období.


5.01x
0

Postup přípravy

Žloutky s vanilkovým cukrem umícháme do pěny, do které přidáme med, skořici a důkladně promícháme.

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do připravené hmoty. Hotový krém rozdělíme do formiček a necháme v mrazničce asi 6 hodin, dokud nám neztuhne.

Višně omyjeme, vypeckujeme a spolu s cukrem je dáme do hrnce a vše zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Nakonec k višním přidáme 2 lžíce rumu.

Zmrzlinu zhruba 20 minut před podáváním vytáhneme z mrazničky a přemístíme do lednice, aby změkla. Poté zmrzlinu vyklopíme z formiček do kompotové misky, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme lístky máty. Ihned podáváme.

Uvedené množství surovin je určeno pro 6 osob.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová zmrzlina s višněmi

Zpět na recept