Medová šunka s ananasovou omáčkou

Skvělý a přitom lehký pokrm pro jedlíky s vytříbenou chutí.


3.06x
60 min

Postup přípravy

Ananas nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky, z půlky citronu vymačkáme šťávu.

Nejprve si připravíme omáčku. Rajčata dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Po 30-ti vteřinách je vyjmeme z vody, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme. Smícháme s ananasem, česnekem, čili papričkou, olejem, citronovou šťávou a koriandrem. Dochutíme a necháme stranou.

Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Z plátků šunky odřízneme tuk na okrajích a potřeme je tymiánem. Poté je potřeme medem a grilujeme z každé strany 2 - 3 minuty, dokud nejsou propečené. Podáváme s ananasovou omáčkou, zdobíme plátkem citronu a koriandrem.

Recept vystačí na 4 porce.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová šunka s ananasovou omáčkou

Zpět na recept