Medová kynutá buchta

Je to velmi chutná a dlouho vláčná buchta.


4.77x
60 min
1×

Ingredience

mandlové lupínky

těsto

70 gmáslo
3 ksžloutek
300 mlmléko
rozinky
20 gdroždí
3 lžícemed
1 ksvanilkový cukr
citronová kůra
500 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Uděláme si kvásek z trochy mléka a droždí. V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, máslem a citronovou kůrou. Přidáme mouku, med a kvásek. Dolijeme zbytkem mléka a přidáme rozinky. Těsto důkladně zpracujeme a necháme v teple kynout. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vyložíme ji plátky mandlí. Do formy vlijeme vykynuté těsto a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Upečenou medovou buchtu vyklopíme a posypeme cukrem nebo ozdobíme podle fantazie. Medovou kynutou buchtu můžeme připravit i v domácí pekárně.
user-icon

autor Pegy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová kynutá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena