Medová kynutá buchta

Je to velmi chutná a dlouho vláčná buchta.


4.77x
60 min
1×

Postup přípravy

Uděláme si kvásek z trochy mléka a droždí.

V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, máslem a citronovou kůrou. Přidáme mouku, med a kvásek. Dolijeme zbytkem mléka a přidáme rozinky. Těsto důkladně zpracujeme a necháme v teple kynout.

Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vyložíme ji plátky mandlí. Do formy vlijeme vykynuté těsto a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Upečenou medovou buchtu vyklopíme a posypeme cukrem nebo ozdobíme podle fantazie.

Medovou kynutou buchtu můžeme připravit i v domácí pekárně.
user-icon

autor Pegy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová kynutá buchta

Zpět na recept