Uděláme si kvásek z trochy mléka a droždí.
V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem, máslem a citronovou kůrou. Přidáme mouku, med a kvásek. Dolijeme zbytkem mléka a přidáme rozinky. Těsto důkladně zpracujeme a necháme v teple kynout.
Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vyložíme ji plátky mandlí. Do formy vlijeme vykynuté těsto a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Upečenou medovou buchtu vyklopíme a posypeme cukrem nebo ozdobíme podle fantazie.
Medovou kynutou buchtu můžeme připravit i v domácí pekárně.
Místo mandlí sem dala vlašské ořechy a místo rozinek nasekané sušené švestky,jinak moc dobré těsto.
alvapp
Moc dobrá
přidávám víc cukru /k vanilkovému ještě krystal/, protože máme rádi opravdu sladké, a vynechávám rozinky, děti je nejí.
Nakonec horkou polévám citronovou polevou/ klasika-šťáva z citronu a moučkový cukr/. Je to strašně dobré těsto, doporučuju.