Medová kuřecí prsa

Kuřátko pečené ve směsi medu, citronu a pomeranče je křehké a slaďoučké, můžete také použít stehýnka.


2.9895x
75 min

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. V žáruvzdorném kastrolu rozehřejeme máslo a olej a kuře v něm během 3 minut po každé straně lehce opečeme a odložíme na talíř. Na mírném ohni v kastrolu asi 10 minut dusíme cibuli, mrkev a cuketu. Pomerančovou a citronovou kůru a šťávu smícháme s medem, hořčicí, česnekem, zázvorem, solí a pepřem. Kuře vrátíme do kastrolu a přelijeme medovou směsí. Přivedeme k varu a odstavíme kastrol z plotny. Zakrytý kastrol dáme do trouby a pečeme asi 50 minut, kuře přeléváme omáčkou. Po 25 minutách dáme vařit rýži. Jakmile je kuře propečené a rýže hotová, přeneseme kuře se zeleninou doprostřed mísy, kolem rozložíme rýži, vše ozdobíme řeřichou a pomerančovou kůrou a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová kuřecí prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní