Medová jablíčka

Teplá jablíčka s medem, skořicí a hřebíčkem.


4.015x
30 min
2×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, opláchneme a nasypeme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby jablíčka byla zcela ponořená, ale nad nimi zůstalo ještě dost místa, protože horká jablečná pěna "vyběhne".

Přidáme hřebíček, celou i mletou skořici a uvedeme do varu. Během vaření několikrát opatrně promícháme, aby se jablíčka vyměnila a stejnoměrně vařila. Pokud tak neučiníme, spodní jablíčka budou rozvařená a vrchní, která ochutnáváme, budou měkká. Vaříme, podle velikosti kostek, asi 10 minut. Med přidáváme až jako poslední, asi 2 minuty před koncem vaření.

Medová jablíčka podáváme teplá dětem jako pamlsek, ale stejně tak je můžeme nechat vychladit a konzumovat studená nebo jako kompot.

Na 2 jablka dávám jeden hřebíček a na 5 jablek plnou lžíci medu.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová jablíčka

Zpět na recept