Medová jablíčka

Teplá jablíčka s medem, skořicí a hřebíčkem.


4.015x
30 min
2×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, opláchneme a nasypeme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby jablíčka byla zcela ponořená, ale nad nimi zůstalo ještě dost místa, protože horká jablečná pěna "vyběhne". Přidáme hřebíček, celou i mletou skořici a uvedeme do varu. Během vaření několikrát opatrně promícháme, aby se jablíčka vyměnila a stejnoměrně vařila. Pokud tak neučiníme, spodní jablíčka budou rozvařená a vrchní, která ochutnáváme, budou měkká. Vaříme, podle velikosti kostek, asi 10 minut. Med přidáváme až jako poslední, asi 2 minuty před koncem vaření. Medová jablíčka podáváme teplá dětem jako pamlsek, ale stejně tak je můžeme nechat vychladit a konzumovat studená nebo jako kompot. Na 2 jablka dávám jeden hřebíček a na 5 jablek plnou lžíci medu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medová jablíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena