Vaření.czReceptyMedailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu

Recept na luxusní medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu s lusky cukrového hrášku, přelitý jemnou omáčkou z chřestu dochucenou chilli.


3.04x
120 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
máslo
1 dlsmetana
1 ksšalotka
2 gpepř
1 dlkuřecí vývar
150 gvepřová panenka
2 ghrubozrnná sůl
120 gcukrový hrášek
120 gčerstvý zelený chřest

podle chuti

chilli koření

Postup přípravy

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme ji na 3 stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu umyjeme a oloupeme škrabkou na brambory. Loupeme od hlavičky - asi ve 1/3 stonku - směrem k nejtlustějšímu místu. Po očištění ulomíme nejtvrdší a nejpevnější část chřestu a uschováme spolu s oloupanými slupkami. Oloupaný chřest dáme vařit do kuřecího vývaru asi na 3 - 4 minuty, dokud nezkřehne a nebude krásně křupavý. Vývar z chřestu necháme stranou a nevyléváme. Poté chřest ihned vyjmeme a dáme prudce zachladit do studené vody s ledem. Zastavíme tím vaření uvnitř chřestu a ten zůstane křupavý a zelený. Chřest překrájíme na třetiny. Lusky cukrového hrášku omyjeme a připravíme si je ke chřestu. Na olivovém oleji si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, kterou necháme lehce zezlátnout. Poté přidáme česnek nakrájený na plátky. Necháme zpěnit a přidáme slupky a konce chřestu, které nám zůstaly po čištění chřestu. Zalijeme silným vývarem a vývarem z chřestu, který jsme si dali bokem. Necháme povařit, abychom získali hodně silný chřestový vývar. Ručním mixérem rozmixujeme povařené zbytky ve vývaru úplně dohladka. Přes jemný cedník propasírujeme vývar do druhého hrnce a zbytky z cedníku můžeme vyhodit. Vývar opět postavíme na plotnu a necháme probublávat. Omáčku dochutíme solí, pepřem a kapkou citronu, případně chilli. Po dochucení zjemníme smetanou a necháme pomalu zhoustnout. Rozehřejeme si pánev, případně gril a vložíme na ni nakrájenou panenku. Zprudka ogrilujeme tak, aby bylo maso medium. Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme překrájený chřest spolu s lusky cukrového hrášku. Orestujeme krásně dozlatova, lehce osolíme a opepříme. Nesmíme zapomínat, že máme ochucené maso, ochucenou omáčku, takže s kořením šetříme. Pokud máme hotovo, naservírujeme na čistý bílý talíř. Chřest s cukrovým hráškem dáme doprostřed talíře, tři medailonky položíme na ně a lehce přelijeme omáčkou. Medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medailonky z vepřové panenky servírované na blanšírovaném chřestu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena