Mátový ocet

Připravte si doma skvělý mátový ocet, který využijete při přípravě salátů a omáček.


3.178x
35 min

Postup přípravy

Lístky máty opereme, opatrně osušíme a jemně usekáme. Promícháme je s cukrem. Směs uzavřeme do sklenice a necháme 20 minut rozležet.

Ocet přivedeme k varu, vmícháme k němu mátu s cukrem a za stálého míchání povaříme 3 minuty.

Pak ocet odstavíme a necháme vychladnout. Studený přefiltrujeme přes jemné plátýnko a rozlijeme do skleněných lahví. Láhve dobře uzavřeme a necháme alespoň týden uzrát na studeném tmavém místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mátový ocet

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.