Mátový ocet

Připravte si doma skvělý mátový ocet, který využijete při přípravě salátů a omáček.


3.178x
35 min

Postup přípravy

Lístky máty opereme, opatrně osušíme a jemně usekáme. Promícháme je s cukrem. Směs uzavřeme do sklenice a necháme 20 minut rozležet. Ocet přivedeme k varu, vmícháme k němu mátu s cukrem a za stálého míchání povaříme 3 minuty. Pak ocet odstavíme a necháme vychladnout. Studený přefiltrujeme přes jemné plátýnko a rozlijeme do skleněných lahví. Láhve dobře uzavřeme a necháme alespoň týden uzrát na studeném tmavém místě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mátový ocet

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena