Kuřecí játra na celerové nati

Jednoduchý a výborný recept na lehoučké jídlo, pokud máte rádi celer a bazlamikový ocet, pochutnáte si.


4.04x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí játra omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na nudličky. Poté opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a posypeme římským kmínem.

Nakrájíme cibulku na proužky a zlehka orestujeme na pánvi na olivovém oleji, poté přidáme játra a pár minutek restujeme. Jakmile jsou játra lehce opečená z obou stran, můžeme podlít vroucí vodou a přisypat nakrájenou celerovou a petrželovou nať (množstvím se moc netrapte, beru to od oka - cca 1 ks petrželová nať a 3 ks celerová), přidat balzamikový ocet (cca půl hrnku) a sójovou omáčku. Sójovky asi čtvrt hrnku, používám tu kvalitní sójovku jako na sushi. Přilijeme ještě dva panáky slivovice. Játra by měla být úplně ponořená, přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud játra nejsou hotová a celerová nať dobře uvařená doměkka. Chvíli před koncem přidáme dvě lžíce medu a poté zahustíme solamylem tak, že odebereme trochu omáčky od jater, necháme ji trochu vychladnout, aby solamyl neudělal hrudky, dobře rozmícháme tak 2 lžíce solamylu a postupně vmícháme zpátky do omáčky. Dobře zamícháme a je hotovo.

Kuřecí játra na celerové nati podáváme nejlépe s bílou rýží, do které jsem jen na provonění při vaření přidala také jednu celerovou nať.
user-icon

autor Kamulinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí játra na celerové nati

Zpět na recept